luni, 4 decembrie 2017

Vin sărbătorile. Cum ne împodobim sala de clasă?

Nimic nu e mai greu decât să te îndrepţi dimineaţa spre şcoală în perioada din preajma sărbătorilor, când mai e puţin până la vacanţă şi în jurul tău răsună colindele. Dar orele vor părea mai puţin anoste dacă le vom ţine într-o sală de clasă frumos împodobită.

Cum ne împodobim sala de clasă?


În funcţie de buget şi de imaginaţie, sala de clasă poate deveni un loc feeric. Bugetul poate fi strâns adunând mărunţiş de la fiecare membru al clasei. Nu e nevoie de mulţi bani, ci mai mult de iniţiativă şi fantezie.

Pe catedră, pe uşa clasei sau pe perete, deasupra tablei, se poate atârna o cununiţă de Crăciun.

Aceasta se poate cumpăra gata făcută (găsiţi cununiţe frumoase la Târgul Darurilor de Crăciun, care are loc în fiecare an la Biblioteca judeţeană, sau la Mama Fest, de la Centrul Rivulus Pueris), sau o puteţi confecţiona voi înşivă. Găsiţi toate materialele necesare la magazinele de artizanat din oraş. Aveţi nevoie de o cununiţă din polistiren sau din paie, de o panglică lungă din satin sau catifea sau de o rolă de hârtie creponată, de sârmă pluşată (se găseşte în diferite variante, în culorile Crăciunului, aurie, argintie, roşie etc), de un lipici bun şi de diferite ornamente care se pot lipi pe suprafaţa cununiţei: Moşi Crăciun sau omuleţi de turtă dulce confecţionaţi din fetru autoadeziv, clopoţei, zurgălăi, oameni de zăpadă etc. Fiecare dintre aceste obiecte sau seturi de ornamente costă maximum 10 lei. Important este să nu folosiţi excesiv de multe culori, să încercaţi să alegeţi o culoare dominantă şi să asortaţi ornamentele. Astfel, cununiţa va fi mai elegantă şi nu va arăta ca un papagal.

Dacă vă doriţi o cununiţă cu stil, puteţi să o îmbrăcaţi în fâşii de pânză de sac şi să o ornaţi cu felii uscate de mandarine, conuri de brad şi batoane de scorţişoară.

De asemenea, tot pentru a-l aşeza pe catedră, puteţi confecţiona un aranjament specific de Crăciun, folosind o farfurie colorată, o lumânare mai groasă şi nu foarte înaltă, cetină, globuri mici şi beteală sau spray pentru decorarea bradului. Ar fi bine, totuşi, să nu aprindeţi lumânarea, ca să nu se întâmple accidente.

Puteţi face rost de cetină de dimensiuni mai mari (din locurile unde se vând brazi) şi să o decoraţi cu globuri şi beteală, iar apoi să decoraţi clasa cu acele crenguţe.
Nişte baloane colorate vor înveseli şi ele atmosfera din sala de clasă.

Cu siguranţă, colegii voştri din celelalte clase vor dori imediat să împrumute ideea voastră, şi astfel şcoala va avea în scurt timp un aspect de sărbătoare.

Spor la decorat! :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu