sâmbătă, 3 februarie 2018

Cum îți dai seama dacă ești făcut pentru a fi antreprenor?

Pentru a deveni un antreprenor de succes, trebuie în primul rând să ai un anumit apetit pentru risc. Să îți permiți să pierzi tot, fără să știi dacă vei avea succes sau nu.

Al doilea lucru de care ai nevoie sunt resursele. Trebuie să ai timp, trebuie să ai cunoștințe și, nu în ultimul rând, trebuie să ai resurse financiare.

Continuarea articolului, aici: http://www.startupcafe.ro/idei-si-antreprenori/de-ce-ai-nevoie-pentru-deveni-antreprenor.htm

Ar trebui să ai bani pentru a te susține între 6 și 12 luni fără să produci nimic. Gândește-te că dacă te-ai angaja ai putea avea un salariu de 1.000 Euro x 12 luni, bani pe care trebuie să fi pregătit să îi pierzi.

Al treilea lucru este perseverența. Unui bebeluș îi sunt necesare mii de încercări și căzături pentru a învăța un singur lucru: să meargă. Ca antreprenor trebuie să încerci mereu, să te repliezi și să te adaptezi din mers. Indiferent de cât de greu ar fi, trebuie să tragi cu toată forța până la capăt.

Urmează pasul definitoriu: sustenabilitatea.

Apoi trebuie mereu să fi pregătit pentru neprevazut. După ce vei porni te poți întâlni cu:
Decepții: cea mai mare dezamăgire vine câteodată de la cei mai apropiați;
Noroc: cel mai mare ajutor poate veni de la un străin;
Încurajări: cea mai mare energie am primit-o de la foștii colegi care mi-au spus cât de mult mă respectă pentru ceea ce încerc să fac;
Trădare: un bun partener alege sa își acopere ”găurile” cu banii care ar trebui să fie ai tăi;
Oportunități: "îmi place ideea ta, îți dau 10.000 Euro să fim parteneri!"

Încă din primele momente trebuie să te gândești că 1 din 2 startup-uri eșuează. Ce este cel mai trist e că majoritatea eșuează datorită problemelor de cash-flow sau de management defectuos al resurselor, nu pentru că nu ar fi o afacere viabilă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu