sâmbătă, 20 ianuarie 2018

Cea mai deprimantă zi din an

Te trezeşti sictirită, îţi tragi plapuma peste cap şi gemi. Ai vrea să faci telefonul bucăţi, ai vrea să arunci cu perna înspre mama, care îţi spune: “Puiule, hai sus. Trebuie să mergi la şcoală!”

E prima zi de şcoală, bradul împodobit încă îşi aruncă strălucirea înspre tine, deşi deja încep să-i cadă acele, pisica s-a obişnuit cu el şi nu se mai joacă cu globurile, iar tu ai vrea ca azi să fie 24 decembrie. Dar nu e. E luni, 15 ianuarie, ziua considerată cea mai deprimantă din an. Bleah!

Te ridici somnoroasă din pat, te speli pe faţă şi pe dinţi, îţi îmbraci puloverul primit cadou de la Moş Crăciun (are gusturi bune, moşul ăsta!), sari peste micul dejun, pentru că e deja târziu, îţi arunci pe umăr geanta în care ai uitat să îţi pui caietul şi pixurile şi o zbugheşti spre şcoală.

Strada e cenuşie, plouată, nu a nins mai deloc în iarna asta, de abia ţi-ai încercat schiurile, te gândeşti că, din punctul ăsta de vedere, vacanţa a fost o pierdere de vreme. Îţi vin în minte momente din vacanţă, ciocolata caldă băută cu cea mai bună prietenă la cafeneaua voastră preferată, împodobitul bradului împreună cu familia, în timp ce pisica se încâlcea printre ornamente şi beteală, seara de Ajun, când ai primit tot ce ţi-ai dorit şi ceva în plus, doar că ţi-ar fi plăcut ca şi el să fie acolo, filmele văzute la mall, la care ai râs de te-ai prăpădit, petrecerea de Anul nou, unde a apărut şi el pe la miezul nopţii, la braţ cu o alta, cartea frumoasă pe care ai descoperit-o în a treia zi din ianuarie, când ai lenevit în pijama toată ziua. Da, a fost o vacanţă frumoasă, chiar dacă tu speraseşi că va fi altfel. Că veţi privi împreună artificiile la Revelion, cu câte un pahar de şampanie în mână, că te va strânge uşor de degete şi, la ora 12 fix, te va săruta pentru prima oară.

Dar nu-i nimic, şcoala începe iar şi, chiar dacă la ora de fizică vei încerca să pari cât mai mică, aproape transparentă, astfel încât profesorul să nu te provoace la răspuns, la ora de română vei râde în hohote la glumele colegului din ultima bancă. Vei avea din nou lucrări de control, dar prietena ta cea mai bună, care e şi colega ta de bancă, va fi alături de tine, şi împreună obstacolele sunt mai uşor de trecut. Iar cu el te vei întâlni din nou pe coridorul unde sunt situate clasele voastre şi îl vei face să regrete că nu te-a ales pe tine.

E timpul pentru un nou început.

miercuri, 17 ianuarie 2018

Aplicaţii utile pentru antreprenori

Telefonul inteligent este o parte integrală a oricărui om de afaceri din ziua de azi. Tot timpul ai nevoie să fii conectat la ceea ce se întâmplă cu afacerea ta. Mai jos vă prezentăm câteva aplicaţii care vă vor face viaţa mai uşoară.


Continuarea articolului, aici: http://www.businessmagazin.ro/business-hi-tech/9-aplicatii-utile-pentru-antreprenori-16691607

Cateva exemple de aplicatii disponibile gratuit:

KabanFlow

Prin această aplicaţie poţi monitoriza exact ce fac angajaţii, care sunt proiectele la care lucrează, poţi atribui sarcini, încărca poze etc

TripIt

Nu mai trebuie să-ţi mai baţi capul şi cu itinerarul călătoriilor tale. Trimite documentele de călătorie (bilete de avion, confirmările de cazare, chitanţele de închiriere etc) către aplicaţie apoi totul este aranjat în ordine cronologică.

Shift

Aplicaţia îţi permite să treci dintr-un cont de mail într-un altul fără să fii nevoit să te loghezi şi să te deloghezi. În plus, primeşti notificări din toate conturile de email pe care le ai.

Appear

Companiile nu mai sunt limitate la a găsi doar forţa de muncă pe plan local, ci acum pot căuta şi angaja oameni de pe tot globul. O provocare este comunicarea, o soluţie este Appear, aplicaţie cu care poţi face videoconferinţe cu până la 12 participanţi.

Adobe Scan

Deşi devenim tot mai digitali, documentele pe hârtie încă sunt foarte importante pentru business, iar procesul de scanare apoi trimitere pe mail este unul învechit, cel mai simplu este să scanezi documentele de care ai nevoie cu o aplicaţie precum Adobe Scan.

Pleo

Aplicaţie prin intermediul căreia poţi ţine un jurnal al cheltuielilor organizaţiei tale şi oferă diferite facilităţi pentru a putea calcula cheltuielile.

Wire

Aceasta aplicaţie este gratuită şi reprezintă un mod securizat de a comunica. Conversaţiile sunt criptate şi poţi face apeluri, trimite sms-uri, poze, video-uri etc. Similar este recunoscuta si aplicatia Signal, disponibila gratuit.

FullContact

Clienţi, colegi, prieteni, familie etc, administrarea contactelor din telefon poate deveni haotică de aceea este recomandat o aplicaţie precum FullContact prin intermediul căreia poţi administra mai uşor contactele.

sâmbătă, 13 ianuarie 2018

Analisti: Economia a crescut pe importuri si consum in 2017, cresterea costului finantarii va crea probleme in 2018

Economia romaneasca a crescut accelerat in 2017, in special pe baza cresterii importurilor, in contextul unei productii care nu poate acoperi o cerere interna tot mai mare, stimulata de avansul salariilor, dar cresterea costurilor de finantare si deprecierea monedei nationale, trend observat in ultimele luni, vor putea pune probleme serioase anul viitor atat consumatorilor, cat si firmelor.

Articolul complet, aici: http://www.ziare.com/economie/analiza-economica/analisti-economia-a-crescut-pe-importuri-si-consum-in-2017-cresterea-costului-finantarii-va-crea-probleme-in-2018-1494792

joi, 11 ianuarie 2018

Încurajează-i să citească: cinci cărți cadou perfecte pentru adolescenți

Sărbătorile sunt pe sfârşite, dar darurile sunt binevenite întotdeauna, mai ales dacă ele constau în cărţi. Câteva volume care i-ar putea face pe adolescenţi să iubească lectura, în articolul următor:
http://www.carteadelaora5.ro/incurajeaza-i-sa-citeasca-cinci-carti-cadou-perfecte-pentru-adolescenti/

Se spune că cea mai bună modalitate de a determina un non-cititor să își deschidă mintea și sufletul în fața cărților este cu ajutorul clasicilor. Cu alte cuvinte, o carte-cadou perfectă pentru adolescenți trebuie să se bucure de un anumit renume în tagma Young Adult, iar „Jocurile foamei” e cel mai bun exemplu în acest sens. Opera-cult a lui Suzanne Collins se va bucura de la bun început de un avantaj: celebritatea sa îl va determina pe adolescent să îi ofere o șansă, mai ales că e destul de posibil ca noul ei proprietar să fi văzut și filmul. Eroina Katniss Everdeen e captivantă, iar povestea celor 12 districte obligate să își trimită tineri cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani pentru a se lupta pe viață și pe moarte într-o arenă, în așa-numitele Jocuri ale foamei, pentru un Capitoliu dominant care transmite încleștarea la TV, e atât de antrenantă, încât îi va fi imposibil să lase romanul din mână. Implicațiile politice, miezul de distopie cu similarități cu societatea noastră, acțiunea și chiar componenta de fashion a romanului au transformat „Jocurile foamei” într-un preferat al adolescenților de pretutindeni, iar pe scriitoarea Suzanne Collins într-un nume comparat cu J.K.Rowling sau chiar Stephen King, cel puțin din punct de vedere al succesului.

Parcă ne-am dori să ne mai apucăm și noi încă o dată de citit, numai pentru a descoperi în prima carte care ne cade în mână magia din „Pulbere de Stele” de Neil Gaiman. Nu am fi putut-o descrie mai bine decât însuși autorul ei, așa că te lăsăm în compania cuvintelor sale: „Este o poveste cu zâne. Este ca o îngheţată. Menirea ei este să te facă să te simți fericit când ai terminat-o.“ O narațiune fermecătoare, proaspătă, surprinzătoare, romanul spune povestea unei stele căzătoare, în căutarea căreia aleargă un băiat care vrea să o ofere drept dar celei pe care o iubește, fii de regi care vor să cucerească cu ajutorul ei regatul și trei vrăjitoare care vor să își recapete tinerețea servindu-se de ea. În momentul în care descoperim că steaua nu e simplă rocă, ci o femeie cu personalitate, ne îndrăgostim de această carte-cadou perfectă pentru adolescenți!

Să nu comiți greșeala de a crede că adolescenții nu pot fi profunzi și că nu merită decât cărți ușurele sau povești fermecătoare, care să le deschidă cu blândețe apetitul pentru lectură. Noi considerăm că, dimpotrivă, „Hoțul de cărți” reprezintă o carte-cadou ideală pentru orice adolescent, mai ales pentru unul căruia nu îi place să citească. Marcus Zusak a conceput o adevărată capodoperă a literaturii contemporane, plecând de la un eveniment traumatizant încă, Al doilea război mondial. Începem romanul dintr-o perspectivă insolită, mai ales pentru o operă Young Adult: a Morții. După ce îl răpește pe fratele protagonistei Liesel, ființa supranaturală va continua să o observe pe micuța eroină, interferindu-se în viața ei, având grijă să îi răpească persoane dragi cu o încăpățânare sfâșietoare, dar dăruindu-i și dragostea pentru cărți. „Hoțul de cărți” e, înainte de toate, o pledoarie pentru cât de important este cuvântul scris, mai ales atunci când este interzis, amenințat, ars, când nu poate fi savurat decât pe ascuns, furând, așa cum face micuța și atât de iubita protagonistă, una dintre cele mai impresionante din literatura recentă.

sâmbătă, 6 ianuarie 2018

Dragostea va veni la timpul ei

S-ar zice că e simplu: anul se apropie de sfârşit, este momentul bilanţului. Şi totuşi, nimic mai complicat. Este momentul în care toate amintirile dureroase se îngrămădesc în mintea ta, de parcă totul s-ar fi întâmplat ieri. Dragostea neîmpărtăşită. Prima. Speranţa călcată în picioare, admiraţia ignorată, toate eforturile tale aruncate la gunoi. Şi mângâierea aceea pe dosul palmei declarată drept cu totul întâmplătoare. Dezastru revenit în actualitate.

Ştiu, e o catastrofă. Nu voi fi ca mama ta, nu-ţi voi spune “Lasă, va trece, vei mai iubi de multe ori, şi mult mai serios decât acum.” Pentru că ştiu că pentru tine totul a fost foarte serios. Pentru că ştiu că eşti convinsă că nu vei mai iubi niciodată la fel. Pentru că ştiu că tu crezi că nu mai e nimeni pe lume ca el.

De fapt, ai dreptate. Nu e nimeni pe lume la fel ca el. Cum nu e nimeni pe lume la fel ca tine. Nu vei uita niciodată iubirea aceasta. Şi ştii ceva? Ceea ce ai trăit anul acesta îţi va influenţa alegerile în dragoste şi pe viitor. TOATE alegerile în dragoste.

Aşa că nu e nimic mai stupid decât să-ţi spună un adult că ceea ce tu trăieşti acum nu e serios. Că nu e important şi că va trece. Prima iubire e întotdeauna importantă. E iubirea în care dăm totul, chiar dacă nu primim nimic în schimb. E momentul acela când întreaga lume, cu părinţii, cu prietenii, cu şcoala, se face mică, mică de tot, aproape invizibilă, şi singura fiinţă care contează rămâne ea, persoana care ţi-a furat sufletul. E momentul acela când imaginaţia ta dă totul pe repede înainte şi brusc te vezi aşezată la casa ta, trezindu-te dimineaţa alături de el, crescând copiii lui şi îmbătrânind frumos alături de el. E momentul acela când ţi se pare că ai venit pe lume doar pentru a-l întâlni pe el. Şi că viaţa ta, fără el, nu ar avea niciun rost.

Părinţii tăi ar trebui să îşi aducă acum aminte că şi ei au trecut prin asta. Şi, cel mai probabil, nu împreună. Că şi ei au avut câte o mare dragoste la 16 ani, pe care au pierdut-o, fiind convinşi că era sfârşitul lumii. Că şi ei au fost convinşi că nu vor mai iubi niciodată pe nimeni.

Dar uite că ei sunt împreună şi, chiar dacă uneori îi auzi certându-se, poţi să fi sigură că se iubesc. Căci dragostea reală aşa arată, nu cu ei doi pupându-se toată ziua şi spunându-şi mereu “iubi” şi  “iepuraş”.

Aşa că închide-te în camera ta pentru câteva ore şi jeleşte. Plângi cu lacrimi de crocodil, dar nu înainte de a te fi demachiat. Apoi alătură-te familiei tale, priveşte-ţi părinţii şi spune-ţi că, într-o zi, vei fi la fel ca ei: acum certându-l că a uitat să înlocuiască rola de hârtie igienică din baie, acum zâmbindu-i pe furiş, când unul dintre copii face o boacănă drăguţă. Dă-ţi voie să fii tristă, dar nu dispera. Şi, ca să îţi revii, roag-o pe mama să mergeţi la cumpărături şi să îţi povestească despre prima ei dragoste.

vineri, 5 ianuarie 2018

Ce purtăm în noaptea de Revelion?


Găsiţi câteva idei de rochii la modă, care să vă facă să fiţi strălucitoare în ultima noapte a anului,  în articolul următor:  http://www.b1.ro/stiri/eveniment/rochii-de-revelion-2017-2018-ce-este-la-moda-pentru-petrecerea-de-final-de-an-204450.html
Culorile vedeta ale anului cainelui sunt rosul, griul, argintiul si auriul asa ca, in goana cumparaturilor pentru petrecerea de intampinare a anului 2018, indreapta-ti privirile catre rochii in aceste culori.
Pana acum ai iesit in intampinarea anilor ce au trecut doar cu rochii simple, care nu ieseau cu nimic in evidenta? Atunci este timpul sa iti perfectionezi stilul! O rochie cu paiete iti va insufla imediat starea de distractie caracteristica unei seri asa de importante precum este cea in care noul an isi intra in drepturi.

marți, 2 ianuarie 2018

Machiajul pentru şcoală

Odată cu creşterea, fetele devin preocupate de propriul aspect, şi îşi doresc, la fel ca femeile mature, să fie plăcute de colege şi considerate atractive de către reprezentanţii sexului opus. Este momentul în care încep să se machieze, să petreacă mai mult timp uitându-se în oglindă, să încerce diverse frizuri şi să îmbrace un stil vestimentar care consideră că le defineşte.

Totuşi, adolescentele nu ar trebui să se machieze oricum. Prospeţimea chipului lor, acea frumuseţe naturală, nepervertită, nu trebuie ascunsă sub straturi groase de fard. Machiajul tinerelor ar trebui să fie cât mai natural, cu atât mai mult cu cât ele petrec cel puţin 6 ore pe zi la şcoală.

În primul rând, este important ca tenul să fie menţinut curat. Adolescenţa este vârsta la care multe fete au probleme cu tenul, fiind chinuite de acnee. Dacă acneea este pronunţată, se recomandă vizita la un medic dermatolog, care vă poate scăpa de multe bătăi de cap. Ajutorul unei cosmeticiene poate să facă uneori mai mult rău decât bine, de aceea este mai bine să optaţi pentru un medic. Dacă problemele tenului nu sunt grave, el se va curăţa cu şerveţele demachiante în fiecare seară, înainte de culcare, iar faţa se va spăla cu apă, de preferinţă rece, dimineaţa.

Fondul de ten poate ascunde anumite imperfecţiuni ale pielii, însă el trebuie aplicat corect, nu doar pe faţă, ci şi pe gât, şi chiar pe decolteu, dacă purtaţi o bluză sau o rochie decoltată. El trebuie întotdeauna curăţat cu loţiune demachiantă la sfârşitul zilei, altfel porii vor rămâne închişi şi vă veţi trezi cu puncte negre, cu coşuri, iar tenul va îmbătrâni mult mai repede. Adolescentele pot, de asemenea, să aplice pe pleoape o linie subţire de tuş, pentru a scoate ochii în evidenţă, iar pe gene, rimel. Nu se recomandă genele false, şi în niciun caz pentru un machiaj de zi. Pentru ca buzele să nu fie palide, se poate aplica luciu de buze sau un ruj în nuanţe cât mai naturale.

Desigur, un machiaj de seară poate fi mai pronunţat decât cel de zi. Se pot aplica în plus farduri de ochi în culori pastelate sau sclipitoare. Totul e să nu exageraţi şi să nu renunţaţi la bunul gust doar din dorinţa de a ieşi în evidenţă.

O să vă povestesc o întâmplare din adolescenţa mea. Mi-am început studiile liceale la o instituţie de învăţământ de elită, cu profil real, unde erau mai mulţi băieţi decât fete şi unde adolescentele fie nu se machiau deloc, fie se machiau foarte discret. Apoi, împrejurările au făcut să mă mut la un alt liceu, de asemenea foarte bun, dar cu profil umanist, unde găseai doar câţiva băieţi răsfiraţi într-o mare de fete. În clasa mea, colegele îşi retuşau machiajul inclusiv în timpul orelor, ceea ce, la început, m-a şocat. Şi nu se machiau oricum, ci cu linii groase, negre, aplicate pe pleoape şi cu rujuri închise la culoare, bătând spre negru. Era o modă printre tinerele de atunci să poarte astfel de farduri morbide. După aproape 20 de ani, uitându-se la fotografiile de absolvire a liceului, colegele mele s-au îngrozit văzând cât de “pictate” erau în liceu. Evident, între timp optaseră pentru un tip de machiaj mult mai natural, iar părul, pe care odinioară şi-l vopseau în negru cu relfexii albăstrii, are acum nuanţe mai deschise. Cum ar zice bunicul, dacă ar mai trăi: “le-a venit mintea la cap”. J

Cum ne alegem animalul de companie

Te-ai hotărât că vrei un animal de companie? Nu e nimic ieşit din comun, majoritatea oamenilor au ideea aceasta la asta la un moment dat în viaţă. Dar gândeşte-te că, dacă adopţi sau îţi cumperi un animal, va trebui să ai grijă de el ani buni de acum încolo, iar asta nu va fi întotdeauna uşor. Abandonul nu este o opţiune.

Nimic nu e mai dezgustător decât o persoană care, după ce a ales în mod conştient să îşi asume responsabilitatea creşterii unui animal, se răzgândeşte şi îl abandonează. Din păcate, în România abandonul nu este considerat infracţiune, şi el se pedepseşte doar cu amendă (între 1000 şi 3000 lei RON, conform Legii 205/2004, republicată în 2014). La fel cum este greşit să ne abandonăm copiii, nu este permis nici să ne abandonăm animalele de companie, care inevitabil se ataşează de stăpân şi nu au cum să-şi poarte singure de grijă.

Aşa că gândeşte-te bine înainte de a opta pentru un animal de companie. Nu sunt de acord nici cu oferirea ca dar de Crăciun sau de Paşti a unui animal de companie, decât dacă problema a fost temeinic discutată înainte cu viitorul proprietar. Un iepuraş, un căţel sunt adorabili atunci când sunt nişte pui micuţi, pufoşi şi grăsuţi, dar ei vor creşte în scurt timp, iar un proprietar care nu îşi doreşte cu adevărat un animal se va plictisi curând.

Dar cum îţi alegi animalul potrivit?

Dacă eşti o persoană activă, căreia îi place mişcarea în aer liber, atunci neapărat trebuie să-ţi iei un câine. Cel mai bine ar fi să adopţi unul, pentru că sigur în oraşul tău sunt o grămadă de suflete abandonate, dornice să se ataşeze de cineva. Dacă faci o vizită la adăpost, există toate şansele să îţi cadă cu tronc un animăluţ care, odată spălat şi aranjat, poate fi o frumuseţe de căţel. Dacă, totuşi, îţi doreşti un câine de rasă, atunci trebuie să te pui pe treabă. Studiază caracteristicile raselor şi optează pentru una care ţi se potriveşte. Câinii mici sunt, de obicei, agitaţi şi gălăgioşi, câinii mari sunt un fel de mobile în casă, care ocupă loc mult şi zac ore întregi, labradorii sunt prietenii tuturor, golden retrieverii sunt fraţii lor care îţi vor da mult de lucru, pentru că au părul lung şi pierd fire peste tot, beagle-ii obişnuiesc să dispară atunci când simt o urmă interesantă şi aşa mai departe. Dacă nu ai deloc experienţă cu câinii, mai bine nu opta pentru o rasă cu potenţial agresiv, s-ar putea să-ţi facă probleme şi să regreţi. Trebuie să ştii de la început că un câine are nevoie de mişcare, şi va trebui să-l scoţi afară (dacă stai la bloc) cel puţin de două ori pe zi (preferabil de trei), indiferent dacă este arşiţă, viscol sau ninsoare, uneori chiar şi noaptea. În zilele de sărbătoare, când toată lumea doarme târziu, proprietarii de câini sunt singurii care se trezesc la 7 şi ies la plimbare pe străzile pustii.

Dacă eşti o persoană care adoră să citească înfofolită în pături, în timp ce bea ceai fierbinte cu scorţişoară, atunci probabil ţi s-ar potrivi o pisică. Pisicile sunt de multe feluri, personalitatea lor diferă de la exemplar la exemplar, de aceea este bine să ştii ce alegi. Dacă vrei să cumperi o pisică de rasă, probabil o vei avea de când e pui, dar încă de atunci personalitatea sa va putea fi ghicită. Vei afla, astfel, dacă este sociabilă sau timidă, dacă îi place să fie mângâiată şi ţinută în braţe sau nu. Dacă eşti o persoană bună la suflet şi alegi să faci o faptă bună, poţi adopta o pisică pe care o găseşti pe stradă sau vei găsi, cu siguranţă, o mulţime de anunţuri de cazuri disperate postate pe reţelele de socializare.

Dacă eşti o persoană foarte calmă, răbdătoare şi, probabil, introvertită, îţi va face plăcere să îţi achiziţionezi un acvariu şi nişte peşti. O să ai destul de lucru ca să menţii apa curată şi să nu te trezeşti cu toţi peştii morţi, dar lumea acvatică are farmecul ei şi, cu siguranţă, ne face să ne gândim la frumuseţea planetei pe care trăim.

Dacă te-ai gândit să îţi cumperi o pasăre sau o pereche de păsări, mai bine renunţă. O pasăre închisă într-o colivie e o glumă proastă. Păsările sunt născute să fie libere, să zboare pe cerul albastru, iar dorinţa noastră egoistă de a le auzi cântecul cât e ziua de lungă nu justifică un astfel de act de cruzime. Mai bine caută pe internet o înregistrare cu păsărele şi clipocit de apă, vei fi un om mai bun.